Bivak

Omdat een jaar wachten op zomerkamp wel erg lang duurt, gaan we tijdens de schoolvakanties op bivak: in een blokhut met bosrijke omgeving organiseren we een miniatuurkampje voor kinderen van 9 jaar en ouder uit het reguliere basisonderwijs. We doen bijna alles wat we ook op kamp doen, al slapen we hier niet in een tent maar in een verwarmde blokhut. Een spannend programma is gegarandeerd, vol leuke spellen en een verrassend thema.

Inschrijven

Wil uw kind ook een keer mee op bivak? Klik dan op onderstaande knop om naar de inschrijfpagina te gaan!

Programma

Op de eerste avond brengt u uw kind rechtstreeks naar de blokhut. We gaan vervolgens direct van start met het programma. Na een korte kennismaking volgt een uitgebreid avondspel in de omgeving. We ontdekken dan ook in wat voor avontuur we zijn beland, want ook tijdens de bivak is er een spannend thema. ‘s Nachts slapen de kinderen met z’n allen op een slaapzaal, waar de begeleiders toezicht houden. 

De volgende dag gaat van start met een stevig ontbijt, om daarna door te gaan met een actief spelprogramma. We duiken de bossen in om klassiekers als Levend Stratego en Kolonisten van Katan te spelen, afgewisseld met sportieve uitdagingen, soms een film en ook genoeg vrije tijd. Hoogtepunt van het bivak is toch wel de bonte avond met disco.

Na nog een (vaak te korte) nacht staan we al weer vroeg op voor nog meer leuke activiteiten. In de namiddag eindigt het bivak en haalt u uw kind weer op bij de blokhut. Moe, voldaan en vol enthousiaste verhalen stapt uw kind bij u in de auto. Het hoogtepunt van de vakantie is weer voorbij!

Voorlichting en kennismaking

Veel kinderen die meegaan op bivak kennen SKJ al van de zomerkampen. Toch is het de eerste keer best spannend. We nemen daarom enkele weken voor aanvang van het bivak telefonisch contact op met de ouders waarvan het kind voor het eerst meegaat met SKJ en/of voor het eerst deelneemt aan bivak. Dit doen we om de gegevens na te lopen, vragen te beantwoorden en eventuele zorgen weg te nemen. Heeft u op een ander moment vragen? Neem dan contact op met onze contactpersoon.

Op bivak

Medicijngebruik  

Indien uw kind medicijnen gebruikt, dient u dit aan te geven op het inschrijfformulier. De dagen op bivak duren langer dan uw kind vermoedelijk gewend is. Houd hier rekening mee met de dosering van de medicijnen die uw kind dagelijks dient in te nemen.

EHBO

Op het bivakterrein zijn altijd twee EHBO-ers aanwezig. Bovendien is er altijd vervoer beschikbaar om naar een huisartsenpost of Eerste Hulp te rijden. Tijdens het inschrijfproces vragen wij u om het burgerservicenummer (BSN) van uw kind. Het is van belang dat wij deze informatie van u ontvangen: wij zijn verplicht om het BSN door te geven in het geval dat wij met uw kind de lokale huisarts/eerste hulp moeten bezoeken (Wet gebruik BSN in de zorg). 

Bereikbaarheid en updates

Contact tijdens bivak

Tijdens bivak kunt u contact opnemen met onze vaste contactpersoon. De contactgegevens vindt u in de bevestiging van de inschrijving en op de contactpagina. Indien nodig neemt de contactpersoon direct contact op met de coördinatoren op het bivakterrein. Bij een noodgeval kan de contactpersoon u tevens helpen om rechtstreeks in contact te komen met een van de coördinatoren en/of uw kind. 

Voor kinderen is een mobiele telefoon tijdens bivak niet toegestaan. 

Informatie tijdens bivak

We werken met het principe geen nieuws is goed nieuws. Indien nodig nemen wij uiteraard direct contact met u op. Het is dan ook niet nodig om uit eigen beweging contact te zoeken met de contactpersoon om na te gaan of alles wel goed gaat met uw kind. Volg onze social-media-kanalen (Facebook en Instagram) voor leuke updates (inclusief foto’s) over het bivak dat gaande is. Zeer urgente informatie delen wij zo nodig ook via de website.

Informatie aan het eind van bivak

Bij het ophalen van uw kind volgt een afsluitend programma. We nemen u o.a. mee in de verhaallijn en brengen u tevens op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen. Waar nodig informeren wij u daarna nog persoonlijk over de vraag hoe het met uw kind is gegaan. De rest hoort u ongetwijfeld van uw kind zelf op weg naar huis!

Voor vertrek

Alle informatie die u nodig heeft voordat uw kind op bivak gaat, kunt u terugvinden in de bevestigingsmail. Hieronder volgt een korte samenvatting. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze contactpersoon.

Elektronische apparatuur

Digitale camera’s, mp3-spelers, mobiele telefoons, spelcomputers en andere elektronica zijn op bivak niet toegestaan. De begeleiders maken foto’s en deze worden na afloop op de website geplaatst. Ook vindt u tussendoor updates op onze Facebook- en Instagram-pagina.

Paklijst

Nadat de inschrijving van uw kind is voltooid, ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging van de inschrijving met daarbij een paklijst als bijlage. Hierin staat beschreven wat er meegenomen moet worden op bivak.

Snoep & zakgeld

Uw kind mag snoep meenemen, maar we willen u wel verzoeken om het bij een normale hoeveelheid te houden. Ook verwachten we dat kinderen hun snoepjes met elkaar delen. Als uw kind jarig is op bivak, mag er uiteraard getrakteerd worden. Het meenemen van zakgeld is niet nodig, want bij de blokhut is immers niets te koop. 

Vervoer

Wij gaan ervan uit dat u zelf zorgt voor vervoer van uw kind. Mocht het niet lukken om vervoer te regelen, dan kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier.