Vrijwilliger worden

Leuk dat je interesse hebt om vrijwilliger te worden!

Bij SKJ Nijmegen doe je onvergetelijke ervaringen op. Je organiseert en begeleidt samen met andere vrijwilligers verschillende activiteiten waar veel kinderen tussen de 6 en 12 jaar ieder jaar weer naar uitkijken, zoals een zomerkamp, een bivakweekend of een klupmiddag.

Door je in te zetten als vrijwilliger bij SKJ toon je maatschappelijke betrokkenheid, leer je verschillende activiteiten te organiseren en bezorg je veel kinderen een onvergetelijke tijd. Het vrijwilligerswerk bij SKJ is ontzettend dankbaar werk, waar je veel energie van krijgt!

Wie ben jij?

SKJ is een vereniging die volledig draait op een groep enthousiaste vrijwilligers, met name uit regio Nijmegen. In totaal telt SKJ zo’n 100 leden waarvan het grootste deel tussen de 20 en 40 jaar oud is. De SKJ-vrijwilligers (of SKJ’ers) hebben diverse achtergronden. Er zijn SKJ’ers die een studie pedagogiek, Pabo, psychologie of CMV volgen, maar er zijn ook vrijwilligers die juist een heel andere studie- of werkrichting hebben gekozen zoals theater, ICT, vormgeving, rechten, horeca etc.

Om lid te worden bij SKJ is het belangrijk dat je 18 jaar of ouder bent. Ook verwachten wij dat je weet hoe je met kinderen omgaat en dat je het leuk vindt om activiteiten te organiseren. Daarnaast is het van belang dat je enthousiast en gemotiveerd bent, verantwoordelijkheid kunt en wilt dragen, en dat je goed in een groep functioneert. 

Aanvragen kennismakingsgesprek

Wat bieden wij?

Het vrijwilligerswerk bij SKJ is veelzijdig, uitdagend en bovenal ontzettend gezellig. Je doet ervaring op met het begeleiden van activiteiten waarbij je samen met kinderen en andere vrijwilligers een fantastische middag, weekend of week beleeft.

Als nieuwe vrijwilliger ga je meestal eerst een keer mee als leiding op kamp of bivak. Maar er is het hele jaar door veel meer mogelijk. Er zijn verschillende commissies en besturen waar je van harte welkom bent om een bijdrage aan te leveren. SKJ biedt je hierbij alle ruimte om ervaring op te doen en je talenten (verder) te ontwikkelen.

Hou je van organiseren?
Dit kun je bij SKJ op allerlei manieren inzetten in de organisatie van kamp, bivak en klup, maar ook voor een themafeest met de leiding, schoolbezoek of actie om nieuwe vrijwilligers te werven.

Bruis je van de creativiteit?
Dan kun je je hart ophalen in de spelgroep die ieder jaar een nieuw kampthema verzint met bijbehorende spellen, toneelrollen en decor.

Wil je graag bestuurlijke ervaring opdoen?
Elk jaar kiest SKJ nieuwe besturen, waar ook jij je voor kunt aanmelden. Erg leuk om te doen en mooi voor op je CV.

Een passie voor koken?
Ga dan mee als kok op kamp en ga de uitdaging aan om voor bijna 70(!) kinderen en leiding te koken.

Werk je liever achter de schermen?
Denk mee over het onderhoud van onze materialen en zorg dat op kamp het de leiding en kinderen aan niets ontbreekt.

Naast de activiteiten die we organiseren voor kinderen, worden er ook activiteiten voor de vrijwilligers georganiseerd. Denk hierbij aan borrels, feestjes, een leidingweekend, maar ook een uitgebreid kerstdiner. Daarnaast worden er trainingen georganiseerd die gericht zijn op het omgaan met kinderen en het organiseren van grotere activiteiten, zoals een EHBO-cursus. Dit alles zorgt voor hechte vriendschappen, late avonden en veel gezellige momenten door het jaar heen.

Aanmelden als vrijwilliger 

Ben je enthousiast geworden? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan. We nodigen je dan uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met twee ervaren SKJ’ers. Tijdens dit gesprek leggen we je meer uit over SKJ en alle activiteiten en is er alle ruimte voor vragen. Na afloop kan je bepalen of SKJ daadwerkelijk iets voor je is en of je lid wil worden. Wij bekijken ook op basis van het gesprek of vrijwilligerswerk bij SKJ bij je past.

Om vrijwilliger bij SKJ te worden, ben je verplicht om onze gedragscode te ondertekenen. Ook is een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Zodra je definitieve aanmelding is verwerkt, krijg je het verzoek een VOG aan te vragen. Hier zijn geen kosten aan gebonden. Als de procedure achter de rug is, word je in contact gebracht met een SKJ’er die je wegwijs zal maken binnen SKJ. 

Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op.