vrijwilligeR WORDEN?

Ben je enthousiast? Kun je goed met kinderen omgaan? Ben je 18 jaar of ouder? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Vrijwilliger zijn bij SKJ levert je unieke ervaringen op. Het is bijzonder waardevol om activiteiten te organiseren waar zoveel kinderen jaarlijks naar uitkijken. Als begeleider bied je kinderen een fantastische middag, weekend of week. Ontzettend dankbaar werk, waar je heel veel energie van krijgt! SKJ laat je kennismaken met tientallen kinderen. Je doet zo ervaring op met het begeleiden van deze doelgroep. Ervaring die altijd van pas komt: of je nu (later) voor de klas staat, oppas bent of beter wilt leren tafelvoetballen.

Bovendien leer je snel andere vrijwilligers kennen. Tijdens kinderactiviteiten en voorbereidende klussen, maar ook tijdens borrels, commissie-uitjes, weekendjes weg en feestjes in de kroeg. Dit alles zorgt voor hechte vriendschappen, late avonden en heel erg veel gezellige momenten door het jaar heen. Leuk als je net in Nijmegen bent komen studeren, maar ook als je gewoonweg nieuwe contacten op wilt doen.

Waar kan ik zoal aan deelnemen?

Hoe actief je bent binnen SKJ bepaal je voor een groot deel zelf. De meeste nieuwe vrijwilligers gaan eerst een keertje mee op bivak of kamp. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk: 

  • Wil je graag bestuurlijke ervaring opdoen? Elk jaar kiest SKJ nieuwe besturen, waar ook jij je voor kan aanmelden. Mooi voor op je CV!
  • Of hou je van acteren? Kies een leuke rol op kamp en speel mee in het toneel voor de kinderen of help de spelgroep met het verzinnen van het thema en de spelletjes.
  • Werk je liever achter de schermen? Denk mee over onderhoud en nieuw materiaal en zorg dat op kamp het de leiding en kinderen aan niets ontbreekt.
  • Of ga mee als kok en ga de uitdaging aan om voor bijna 70 (!) kinderen en leiding te koken.
  • Ben je een organisatietalent? Gebruik dan je creativiteit voor een leuk themafeest, schoolbezoek of actie om nieuwe leden te werven!

Gedragscode en VOG 

Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger, krijg je eerst een intakegesprek met 2 ervaren SKJ-leden. Om vrijwilliger te kunnen worden is het verplicht om de gedragscode van SKJ te ondertekenen. Bovendien stelt SKJ sinds maart 2009 een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht voor alle leden. Dit betekent dat justitie verklaart dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd door deze persoon (met betrekking tot onze doelgroep en de activiteiten die we organiseren). Als nieuw lid mag je de gemaakte kosten voor een verkregen VOG declareren. 

Nog enthousiaster geworden? 

Ben je ervan overtuigd dat SKJ jou de leukste vorm van vrijwilligerswerk in Nijmegen kan bieden? Stuur dan NU een mail met jouw contactgegevens en een korte motivatie naar werving@skj.nl. We nodigen je dan uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tot snel!