Zomerkamp

SKJ organiseert elke zomer 4 zomerkampen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar in de bosrijke omgeving van Noord-Limburg. De kampen zijn bedoeld voor kinderen uit het reguliere basisonderwijs. Tijdens de kampen bieden we kinderen een uniek programma vol spellen, toneel en overige groepsactiviteiten. De kinderen slapen in tenten, leren wat echt kamperen is en maken vrienden voor het leven. Het zijn dan ook weken die onvergetelijk zijn!

Voor de kinderen van 6 en 7 jaar is er ook de optie minikamp: dit kortere zomerkamp is perfect om SKJ te leren kennen en te ontdekken hoe tof het is om op kamp te gaan.

Inschrijven

Wil uw kind ook een keer mee op zomerkamp? Klik dan op onderstaande knop om naar de inschrijfpagina te gaan!

Programma

SKJ-zomerkamp bestaat al sinds 1983 en onderscheidt zich van andere kinderkampen door de betaalbaarheid en het open karakter. Onze kampen staan bekend om de spectaculaire thema’s met toneel, het gevarieerde programma en het gezellige tentenkamp waar wij ons 6 dagen lang in een andere wereld bevinden. We wisselen klassieke spellen zoals Rocky Mountains en Levend Stratego af met nieuwe activiteiten en zorgen ervoor dat elk jaar weer verrassend is. We houden hierbij rekening met de verschillende leeftijden en werken volgens een vaste structuur. Een formule die werkt, wat wel blijkt uit het feit dat we de meeste kinderen jarenlang terugzien. Eén ding is dan ook zeker: uw kind gaat SKJ-zomerkamp niet snel vergeten!

Voorlichting en kennismaking

Voor het eerst op kamp gaan, is voor veel kinderen (en ouders) spannend. Daarom geven wij u en uw kind vooraf graag een goede voorlichting. Een ervaren begeleider die meegaat in de betreffende kampweek bezoekt u daarom thuis om uitleg te geven, vragen te beantwoorden en kennis te maken met uw kind. Bij kinderen die al eens eerder mee zijn geweest op SKJ-kamp nemen we enkele weken voor aanvang telefonisch contact op, om de gegevens na te lopen en eventuele vragen te beantwoorden. Heeft u op een ander moment vragen? Neem dan contact op met onze contactpersoon.

Op kamp

Op kamp worden de kinderen verdeeld in 4 groepjes van 13 kinderen van verschillende leeftijden. Vooraf geven wij u de mogelijkheid om aan te geven of uw kind graag bij een vriendje of vriendinnetje in de groep zou willen. Wij houden hier waar mogelijk rekening mee. Elk groepje heeft twee groepsleiders, die gedurende de dag aanwezig zijn bij de kinderen. De kinderen eten in de ochtend en avond met hun groep en spelen sommige spellen met hun eigen groepsgenootjes, afgewisseld met momenten waarop de groepen gemixt zijn. 

Kamperen

’s Nachts slapen de meisjes en jongens gescheiden van elkaar. Ieder kind deelt een tent met 4 tot 6 andere kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd, onder begeleiding van een vaste tentleider. Ook hierbij is het vaak mogelijk om bij vriendjes/vriendinnetjes in de tent te slapen, wanneer u dit aangeeft tijdens de inschrijving. We verwachten van alle kinderen die meegaan, dat ze hun eigen dagelijkse verzorging grotendeels zelf kunnen uitvoeren.

Eten en drinken

De kinderen krijgen op regelmatige tijdstippen te eten en te drinken. Ontbijt en avondeten vinden altijd aan tafel plaats en ’s middags krijgen de kinderen boterhammen en fruit. Gedurende de dag zijn er ook voldoende momenten voor de kinderen om te drinken.

We zijn met ruim 70 mensen op het kampterrein en het is een dagtaak om voor dit aantal te koken. Daarom hebben we goede voorzieningen om te zorgen voor lekker, voedzaam en gezond eten. Twee koks bereiden dagelijks het avondeten dat altijd bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht.

Allergieën

Mocht uw kind allergisch zijn voor bepaalde etenswaar, dan verzoeken wij u om dit nauwkeurig te beschrijven op het inschrijfformulier. Ook vragen wij u om onze algemene voorwaarden goed door te nemen tijdens het inschrijfproces, om teleurstellingen te voorkomen. Wij doen ons best om rekening te houden met uitzonderingen, maar we kunnen hier op voorhand geen garanties over geven. Indien het niet mogelijk is om te voldoen aan de uitzondering die noodzakelijk is, dan nemen wij hierover contact met u op.

Hygiëne

De kinderen wassen zichzelf iedere avond met behulp van een bakje warm water en de toiletspullen die zij zelf meenemen. De jongens en de meisjes wassen apart van elkaar. Tijdens deze wasbeurten controleren de tentleiders op teken. Op het kampterrein zijn geen spoeltoiletten aanwezig. In plaats daarvan hebben wij hudo’s: dit zijn aparte tenten met een toiletemmer, met biologisch afbreekbare vloeistof erin. De hudo’s worden dagelijks gereinigd.

EHBO

Op het kampterrein zijn altijd twee EHBO-ers aanwezig. Bovendien is er altijd vervoer beschikbaar om naar een huisartsenpost of Eerste Hulp te rijden. Tijdens het inschrijfproces vragen wij om het burgerservicenummer (BSN) van uw kind. Het is van belang dat wij deze informatie van u ontvangen: wij zijn verplicht om het BSN door te geven in het geval dat we met uw kind de lokale huisarts/eerste hulp moeten bezoeken (Wet gebruik BSN in de zorg).

Medicijngebruik  

Indien uw kind medicijnen gebruikt, dient u dit aan te geven op het inschrijfformulier. De dagen op kamp duren langer dan uw kind vermoedelijk gewend is. Houd hier rekening mee met de dosering van de medicijnen die uw kind dagelijks dient in te nemen.

Bereikbaarheid en updates

Contact tijdens kamp

Tijdens kamp kunt u contact opnemen met onze vaste contactpersoon. De contactgegevens vindt u in de bevestiging van de inschrijving en op de contactpagina. Indien nodig neemt de contactpersoon direct contact op met de hoofdleiders op het kampterrein. Bij een noodgeval kan de contactpersoon u tevens helpen om rechtstreeks in contact te komen met een van de hoofdleiders en/of uw kind.

Voor kinderen is een mobiele telefoon op het kampterrein niet toegestaan. 

Informatie tijdens kamp

We werken met het principe geen nieuws is goed nieuws. Indien nodig nemen wij uiteraard direct contact met u op. Het is dan ook niet nodig om uit eigen beweging contact te zoeken met de contactpersoon om na te gaan of alles wel goed gaat met uw kind. 

Wij begrijpen echter volledig dat u erg nieuwsgierig bent hoe het uw kind op kamp vergaat. Volg daarom onze social-media-kanalen (Facebook en Instagram). Op deze pagina’s geven we zo nu en dan een update (inclusief foto’s) over de kampweek die gaande is. Zeer urgente informatie delen wij zo nodig ook via de website.

Informatie aan het eind van kamp

Bij het ophalen van uw kind volgt een afsluitend programma. We nemen u o.a. mee in de verhaallijn en brengen u tevens op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen. Waar nodig informeren wij u daarna nog persoonlijk over de vraag hoe het met uw kind is gegaan. De rest hoort u ongetwijfeld van uw kind zelf op weg naar huis!

Het sturen van een kaartje

Het is mogelijk om een kaartje naar uw kind te sturen (dit geldt niet voor minikamp). Verstuur deze kaart dan wel al direct nadat u uw kind heeft weggebracht. Bij kaarten die later verstuurd worden bestaat de kans dat ze te laat bij ons aankomen. Het postadres vindt u in de bevestiging van de inschrijving. 

Voor vertrek

Alle informatie die u nodig heeft voordat uw kind op kamp gaat, kunt u terugvinden in de bevestigingsmail. Hieronder volgt een korte samenvatting. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met de contactpersoon van SKJ.

Elektronische apparatuur

Digitale camera’s, mp3-spelers, mobiele telefoons, spelcomputers en andere elektronica zijn op kamp niet toegestaan. De begeleiders maken foto’s en deze worden na afloop op de website geplaatst. Ook vindt u tussendoor updates op onze Facebook- en Instagram-pagina.

Paklijst

Nadat de inschrijving van uw kind is voltooid, ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging van de inschrijving met daarbij een paklijst als bijlage. Hierin staat beschreven wat er meegenomen moet worden op kamp.

Snoep & zakgeld

Uw kind mag snoep meenemen, maar we willen u wel verzoeken om het bij een normale hoeveelheid te houden. Ook verwachten we dat kinderen hun snoepjes met elkaar delen. Liever geen verpakte snoepjes of lolly’s (i.v.m. het terugdringen van afval in het bos). Als uw kind jarig is op kamp, mag er uiteraard getrakteerd worden. Het meenemen van zakgeld is niet nodig, want in het bos is immers niets te koop.

Vervoer

Wij gaan ervan uit dat u zelf zorgt voor vervoer van uw kind. Mocht het niet lukken om vervoer te regelen, dan kunt u dit aangeven tijdens het huisbezoek/telefonische contactmoment met een begeleider van de betreffende kampweek.