Op kamp 

Het programma van minikamp wijkt op sommige onderdelen (licht) af. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Wat is Minikamp'.

Op kamp worden de kinderen verdeeld in 4 groepjes van 13 kinderen (van verschillende leeftijden). Vooraf geven wij u de mogelijkheid om aan te geven of uw kind graag bij een vriendje of vriendinnetje in de groep zou willen. Wij houden hier waar mogelijk rekening mee. Elk groepje heeft twee groepsleiders, die gedurende de dag aanwezig zijn bij de kinderen.

Kamperen

’s Nachts slapen de meisjes en de jongens gescheiden van elkaar. Ieder kind deelt een tent met 4 tot 6 andere kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd, onder begeleiding van een vaste tentleider. Ook hierbij is het vaak mogelijk om bij vriendjes/vriendinnetjes in de tent te slapen, wanneer u dit aangeeft tijdens de inschrijving. We verwachten van alle kinderen die meegaan, dat ze hun eigen dagelijkse verzorging grotendeels zelf kunnen uitvoeren.

Eten en drinken

De kinderen krijgen op regelmatige tijdstippen te eten en te drinken. Ontbijt en avondeten vinden altijd aan tafel plaats en ’s middags krijgen de kinderen boterhammen en fruit. Gedurende de dag zijn er ook voldoende momenten voor de kinderen om te drinken.

We zijn met ruim 70 mensen op het kampterrein en het is een dagtaak om voor dit aantal te koken. Daarom hebben we goede voorzieningen om te zorgen voor lekker, voedzaam en gezond eten. Twee koks bereiden dagelijks het avondeten dat altijd bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht.

Mocht uw kind allergisch zijn voor bepaalde etenswaar, dan verzoeken wij u dringend om dit nauwkeurig te beschrijven op het inschrijfformulier. Ook vragen wij u om onze algemene voorwaarden goed door te nemen tijdens het inschrijfproces, om teleurstellingen te voorkomen. Wij doen ons best om rekening te houden met uitzonderingen, maar we kunnen hier op voorhand geen garanties over geven. Indien het niet mogelijk is om te voldoen aan de uitzondering die noodzakelijk is, dan nemen wij hierover contact met u op. 

Hygiëne

U kent het wel… Kinderen die spelen in het bos worden vies! Daarom wassen de kinderen zichzelf iedere avond. De jongens en de meisjes wassen apart van elkaar. Tijdens deze wasbeurten controleren de leiders op teken.

Op het kampterrein zijn geen spoeltoiletten aanwezig. In plaats daarvan hebben wij hudo’s. Dit zijn aparte tenten met een toiletemmer, met biologisch afbreekbare vloeistof erin. Naast elke hudo hangt een jerrycan met water en een zeepdispenser.

Medicijngebruik  

Indien uw kind medicijnen gebruikt, dient u dit aan te geven op het inschrijfformulier. Dit wordt vervolgens gecommuniceerd met de groeps- en tentleiders. Er is een kleine koeling aanwezig op het terrein.

Tip: De dagen op kamp duren langer dan uw kind vermoedelijk gewend is. Houd hier rekening mee met de dosering van de medicijnen die uw kind dagelijks dient in te nemen.

EHBO

Hoewel de zachte ondergrond van het kampterrein veel verwondingen voorkomt, gaat er soms toch wat mis. Op het kampterrein zijn altijd twee EHBO-ers aanwezig. Bovendien is er altijd vervoer beschikbaar om naar een huisartsenpost of Eerste Hulp te rijden.

Tijdens het inschrijfproces vragen wij u om het burgerservicenummer (BSN) van uw kind. Het is van belang dat wij deze informatie van u ontvangen: wij zijn verplicht om het BSN door te geven in het geval dat wij met uw kind de lokale huisarts/eerste hulp moeten bezoeken (Wet gebruik BSN in de zorg). Zie voor meer informatie onze privacyverklaring, die u onderaan de website kunt vinden.